Şirket Kimliğine Uygun Promosyonlar

Şirket Kimliğine Uygun Promosyonlar

Promosyon Ürünleri Nelerdir?

05 March 2021 14:48

Şirket Kimliğine Uygun Promosyonlar


Promosyon, firmaların isteği üzerine bu işle ilgilenen işyerlerine belirli bir ücret ödeyerek firmalarının tanıtımını yaptırdığı ürünler tasarlatarak bu ürünleri müşterilerine ücretsiz olarak hediye etmelerine denilmektedir. Halk arasında eşantiyon olarak da anılmaktadır. Amaç firmanın daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamaktır. Reklam olarak da değerlendirilebilir. Tanıtım konusunda oldukça faydalıdır. Burada önemli olan müşterilerden para talep etmemek yani karşılıksız şekilde hediye etmektir. Her geçen gün önemi artmakta ve bu konuda üretilen ürünlerde çeşitliliği artmaktadır.

Promosyon Dağıtma İşlemi Nasıl Yapılır?


Bu işlemi yapabilmek için öncelikle promosyonunuzun ne olacağına karar vermek gerekmektedir. Daha sonra bu konuda alanında başarılı şirketler arayışına girerek dağıtımı yapılacak ürünün tasarım kısmına geçilir. Baskısı, rengi, yazıları ve ürünün ne olacağı konusunda karar vererek promosyon ürünleri oluşturulur ve müşterilere hediye etme kısmına geçilir.

Promosyon Ürünleri Nelerdir?


Promosyon ürünü denildiğinde akla pek çok seçenek gelmektedir. Bu firmanın kendi inisiyatifine ve bu işe ayırdığı bütçeye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yaygın olarak kullanılan ürünlere örnekler verecek olursak; farklı kapasitelere sahip flash bellekler, kol saatleri, taşınabilir şarj aletleri, kurşun yada tükenmez kalemler, metal yada ahşap anahtarlıklar, masa yada duvar saatleri, yıllık ajandalar, not defterleri, sunum amaçlı kullanılan dosyalar, renkli klasörler, el yada omuz çantaları, evrak taşıma çantaları, masa üzerinde kullanılan masa setleri, porselen yada cam bardaklar, kupa bardaklar, termos olarak kullanılan mataralar, not almak için bloknotlar, cam veya kristal maddeden yapılmış şık plaketler, firmaya özgü yada farklı tasarımlarda bayrak ve flamalar, teknolojik ürünler, tebeşirler, tahta silmeye yarayan tahta silgileri, bilgisayar faresi altlıkları, kalemleri düzenleyici olarak kullanılan kalemlikler, not kağıtlarını bir arada tutan notluklar, şapkalar ve her renkten tişörtler promosyon ürünleri kategorisinde en çok tercih edilenlerdendir. Promosyonlu ürün tasarlanırken hazırlanan firmanın niteliğine göre ürünlerde değişkenlik göstermektedir. Bir otel için sabun, ıslak mendil, havlu, diş fırçası, kolonya, maske, şampuan, araç kokusu, oda kokusu, magnet, kibrit ya da parfüm gibi şeyler hazırlanabilirken bir ilaç firması için defter, dosya ya da kalem tarzında ürünler hazırlanmaktadır. Bu nedenle firmanın görev ve işlevleri hitap ettiği kitle hediye seçimi açısından oldukça önemlidir.


Promosyon Ürünlerinin Faydaları Nelerdir?


Promosyonlu ürünler sunan iş yerleri televizyon ya da radyoda reklam yaptıran firmalardan daha çok hatırlanmaktadır. Reklamlardan daha etkili bir tanıtım aracıdır. Bu sayede insanlar kendilerine promosyon ürünleri sunan işyerlerini asla unutmaz ve işyerinden memnun şekilde ayrılır. Kalıcı bir ürün olarak sunduğunuz hediye işletmenin ismi sürekli göz önünde olur. Yapılan araştırmalara göre bu ürünler müşterileri önemli ölçüde etkilemektedir. Ürününüzün bir yerde asılı olması ya da kullanılması sayesinde her gün onlarca kişi tarafından görülmekte ve bu sayede şirketiniz sürekli akılda kalıcı hal almaktadır. İşletmelere maddi anlamda büyük oranda kazançlar sağlamaktadır.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #Promosyonkent
  • #Kurumsal Promosyon
  • #Baskılı Promosyon
  • # Firmalar icin promosyon
  • #uygun promosyon