Promosyon Ürünler

Promosyon Ürünler

Promosyon Ürünler, promosyon ürünlerin özellikleri, promosyon ürün satanlar

06 January 2021 12:09

Promosyon Ürünler

Promosyon ürünler kişilerin, firmaların ya da kurumların kendilerini tanıtmak ve daha çok müşteri potansiyeline ulaşmak için kullandıkları, üzerinde tanıtmak istedikleri ürünün ya da şirket isminin bulunduğu, farklı kullanım amaçlarına göre seçilmiş ve üretilmiş hediyelik eşyalardır. Şirket isminizin ya da tanıtmak istediğiniz ürünün taşınabilir, her yerde kullanılabilir ve diğer insanlar tarafından görülebilir olmasını sağlamaktadır. Bu sayede tanıtmak istediğiniz ürün ya da şirketi halka açık olan ya da sizden bağımsız bir mekanda sergileyebilmeniz sağlanacaktır.


Promosyon Ürün Tipleri Nelerdir ve Nasıl Seçilir?

Şirketiniz ya da kurumunuz için tanıtım yapmak amacıyla promosyon ürünler hazırlatmak istiyorsanız logonuzu ya da ürününüzü bastırabileceğiniz birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünleri kategorilerine göre ayırabilmemiz mümkündür.


Kırtasiye Ürünleri

Kırtasiye seti, kalem, defter, ajanda, takvim, dosya, blaknot gibi kırtasiye ürünleri sıklıkla promosyon ürünlerin yapımında kullanılmaktadır. Bu ürünler her zaman ihtiyaç duyulan ürünler olduğu için hediye edilmesi durumunda diğer firmalar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.




Günlük Kullanılan Ürünler

Saat, powerbank, çanta, bayrak, anahtarlık, plaket, fener, termos, flash bellek, ayna, çakı, bardak, balon, hesap makinesi gibi günlük olarak sıklıkla kullanılan ürünler promosyon ürünlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu ürünlerin bir logo ile bastırılması sonucunda hediye edilmesi ile sizleri daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu promosyon ürünleri müşterilere hem reklam yapmak hem de işlerine yarayacak güzel hediyeler vermekle müşterilerinizin sizinle beraber çalışmaya devam etmesi amaçlanmaktadır.

Firmanız için bir promosyon ürün hazırlatmak istiyorsanız, bulunan seçenekler nedeniyle arasında size ya da müşterilerinize uygun olan ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Seçeceğiniz ürünlerin işlevsel olması için dikkat edeceğiniz birkaç nokta bulunmaktadır.

1) Promosyon ürünlerinizi sizden çok müşterilerinize uygun olmasını tercih etmeniz gerekmektedir. Promosyon ürünlerin müşterilerinize hitap etmesi hem onları memnun edecektir hem de kendi firmalarında kullanmalarını sağlayacaktır.

2) Eğer müşterilerinizin bulunduğu kategori promosyon ürünlerine uygun olmadığını düşünüyorsanız kendi firmanıza uygun olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin kıyafet tekstili firmalarıyla çalışıyorsanız seçeceğiniz ürünler uygun olmayacaktır. Ancak siz bir teknoloji firmasıysanız bu firmalara powerbank ya da flash bellek gibi promosyon ürünler hediye etmek sizin için uygun olacaktır.

3) Promosyon ürünler yaptıracağınız firmayı dikkatle seçmeniz gerekmektedir. İstediğiniz ürünleri kaliteli bir şekilde karşılayacak bir firma ile çalışmanız gerekmektedir. Firmanız için promosyon ürünler yaptırmak istiyorsanız firmamızla iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.



Promosyon Ürünler Nasıl Yapılır?

Promosyon ürünler sıklıkla yeni yıl, sevgililer günü, öğretmenler günü gibi önemli günlerde hazırlanarak müşterilere hediye edilmektedir. Tanıtımınızı yapmak amacıyla bir promosyon ürün ya da ürünler hazırlatmak istiyorsanız firmamızla iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Yaptırmak istediğiniz promosyon ürününün hazırlanması için;

1) Promosyon olarak yaptırmak ve hediye etmek istediğiniz ürün ya da ürünlere karar vermeniz gerekmektedir. Bu kararı verirken birlikte çalıştığınız firmaların türlerine dikkat etmeniz sizin için avantaj olacaktır.

2) Karar verdiğiniz ürünlerin üzerine yapılmasını istediğiniz baskının; nereye, hangi boyutlarda, hangi renklerle basılacağına karar verilmektedir. Bu aşamada uygulanan baskılarda logo, telefon numarası, kişi ismi, adres, şirket ismi gibi farklı seçeneklerde istenilen yazılar uygulanabilmektedir.

3) Dilediğiniz şekilde baskısı yapılan ürünleriniz dikkatli ve özenli bir şekilde paketlenmektedir. Böylece hediyeleriniz hazır duruma getirilmektedir.

4) Hazırlanan promosyon ürünleriniz belirttiğiniz adrese kargolanmakta ya da firmamızdan sizlere teslim edilmektedir.





Neden Promosyon Ürünler Tercih Edilmelidir?

Promosyon ürünler hazırlatmak firmanız ya da kurumunuz için büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu avantajları kısaca açıklamak istersek:

Görünürlüğünüzü Artırır: Promosyon ürünlerin üzerine bastıracağınız ürün, logo ya da yazı ile bu promosyon ürünlerin bir yerde kullanılması sonucunda diğer insanlar tarafından da görülecektir. Böylece firma ya da kurum adınız akılda kalacaktır. Genellikle halka açık alanlarda kullanılan ürünlerde promosyon ürünlerin kullanımı tercih edilmektedir.

Müşterilerinize Olumlu Bir Etki Yaratır: Promosyon ürünlerin müşterilere hediye edilmesi, müşterilerinizin sizi tekrar tercih etmesi için olumlu bir etki yaratmaktadır. Müşteriler yaptıkları alışveriş nedeniyle hediye aldıkları için sizin hakkınızda olumlu düşünmekte ve bir sonraki alışverişi için tekrar sizi tercih etmektedir.

Müşteri Potansiyeliniz Artırmanızı Sağlar: Promosyon ürünler sizi daha çok kişinin görmesini sağlayacağı için sizinle bağlantısı olmayan kişiler de yaptığınız bu genel reklam sayesinde sizinle iletişime geçeceklerdir. Böylece var olan müşterileriniz sayesinde müşteri potansiyelinizi artırabilirsiniz.

Etiketler
  • #promosyon
  • #promosyonnedir
  • #promosyonkent
  • #kurumsalpromosyon
  • #kurumsal
  • #baskılıpromosyon