Promosyon Anahtarlık

Promosyon Anahtarlık

Günümüzde Promosyon Etkili Bir Yöntem Midir?

20 April 2021 12:12

Promosyon Anahtarlık


Promosyon diğer adıyla eşantiyon, tanıtım ürünleri anlamına gelmektedir. Promosyon kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir. Tam olarak Türkçe karşılığı ise "özendirmek" ifadesidir. Ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak isteyen firmalar promosyon yöntemini kullanır. Uzun yıllardır kullanılan bu yöntem her zaman müşterilere ulaşmada en etkili yol olmuştur. Promosyon ürünleri ile firmaların marka değeri artar ve etkili bir reklam kampanyası yapmış olurlar.

Promosyon olarak kullanılan ürünler hayatımızın her alanında kullandığımız ufak ama gerekli ürünler olarak seçilir. Bu ürünler kullanılarak firmalar kendini tanıtma imkânı bulur. Promosyon ürün denince akla ilk gelen ürün anahtarlıklardır. Promosyon anahtarlık en fazla kullanılan promosyon türüdür. İşlevi itibariyle her zaman elde olan ve sık sık kullanılan bir ürün olması anahtarlıkları ilk akla gelen promosyon ürünü yapmıştır.

Günümüzde Promosyon Etkili Bir Yöntem Midir?


Promosyon markaların bilinirliğini artıran bir pazarlama ve reklam stratejisidir. Yapılan araştırmalar da bunu kanıtlar niteliktedir. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen hala bu yöntem müşteriler üzerinde etkili olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre bir firmadan promosyon ürün alan kişilerden yaklaşık %60'ı üzerinde yazan marka ismini hatırlıyor. Ancak promosyon olarak aldığı ürün kişinin sürekli kullanabileceği faydalı bir ürünse bu oran daha da artıyor. Başka bir araştırmaya göre ise müşterileri alışveriş yaptıkları mağazalardan aldıkları promosyon ürünler daha çok etkiliyor. Bu oranın %70'in üzerinde olduğu görülüyor. Promosyon ürün aldıktan sonra başka bir zamanda da aynı mağazadan alışveriş yapmak istiyorlar. Bu bilgiler promosyon ürünlerin etkili bir yöntem olduğunu doğruluyor.


Promosyon anahtarlık müşterilerin her zaman kullanabileceği uzun ömürlü bir ürün olduğu için etkisi oldukça yüksektir. Üzerinde söz konusu firmanın adı ve logosu bulunan anahtarlıklar insanların hem gözüne hitap eder hem de bu ürünü küçük bir hediye olarak gördüğü için kendini özel hisseder. Bu sayede firmanın adını ve logosunu unutmadığı gibi oradan daha çok alışveriş yapmak ister. Firmalar promosyon ürün dağıtmaktaki amacını böylece gerçekleştirmiş olur.

Promosyon Ürünlere Neden İhtiyaç Duyuluyor?


Bazı görüşler promosyonun gereksiz olduğu, promosyon ürünlerin firma hakkında kalıcılık sağlamadığı yönünde olabilir. Ancak yapılan araştırmalar bunun yanlış olduğunu göstermektedir. Promosyon ürün alan müşteriler firmanın adını hatırladığı gibi tekrar o firmadan alışveriş yapmak istiyor. Peki firmalar promosyon ürün dağıtmaya neden ihtiyaç duyarlar?


Firmalar kurulduklarında kuruluşlarını, çalışma alanlarını, iletişim bilgilerini duyurmak için promosyon ürünlere yönelirler. Bu amaçları doğrultusunda promosyon ürünleri yaptırıp dağıtırlar. İkinci olarak ise firmalar yeni ürünleri çıktığında bu ürünleri tanıtmak için çeşitli promosyon ürünler dağıtırlar. Firmalar büyümek istediklerinde, etki alanlarını genişletmek istediklerinde de yine promosyon ürün dağıtma ihtiyacı hissederler.

Firmaların adreslerinde, iletişim bilgilerinde veya kurumsal kimliklerinde bir değişiklik olması durumunda bu değişiklikleri bildirmek için de promosyon ürün kullanırlar. Bu faktörlerin yanı sıra yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü gibi özel günlerde de firmalar promosyon ürün yaptırıp dağıtırlar. Son olarak firmalar kendi personellerine de promosyon ürün dağıtırlar. Bu promosyon ürünler içinde en etkili olanı promosyon anahtarlık olarak karşımıza çıkar. Şık bir anahtarlık müşterileri etkilemenin en güzel yollarından biridir.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #PromosyonKent
  • #KurumsalPromosyon
  • #BaskılıPromosyon
  • #PromosyonAnahtarlık