Bundle Kampanya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bundle Kampanya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bundle Kampanya Nedir? Faydaları Nelerdir?

21 January 2021 10:36

Bundle Kampanya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Zorlu rekabet koşulları, değişik pazarlama tekniklerinin uygulanmasını zorunlu hale getirmektedir. Satış hacmini arttırmak ve alıcıların dikkatini çekmek için uygulanan promosyon yöntemlerinden biri de bundle kampanyalardır. Kelime anlamı deste, demet anlamına gelen bundle, tanıtım ve reklam için hazırlanan kilit uygulamalardan biridir.
Bundle kampanya nedir? Faydaları nelerdir? Diye sorulacak olursa birbirini tamamlayan veya uyumlu ürünlerin ya da çok ayrı ama bir arada dikkat çekeceği düşünülen ürünlerin promosyon paketi haline getirilerek satışa sunulması ve böylece satış hacminin arttırılarak, kar oranını yükseltilmesidir. Bir arada kampanyaya dahil edilen ürünler alıcılar için oldukça değişik sürprizler içermekte ve böylece alışveriş hacmi de buna paralel olarak artmaktadır.



Bundle Kampanyanın Faydaları Nelerdir?

İndirim yapılarak kampanyalı ürünler haline getirilen paketler, alıcıların dikkatini çekerek; almayı düşünmeseler bile bir arada olduğundan öncelikli ürünün yanında diğerlerinin de satılmasını sağlamaktadır. Hedef alışveriş miktarının arttırılması olduğundan böylece satış rakamları artarak, kar oranı buna paralel olarak yükselecektir.
Örneğin çamaşır deterjanı almak için alışverişe çıkan bir müşteri, çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısının bir paket halinde promosyon olarak satıldığını gördüğünde oldukça uygun fiyata sahip olduğundan ve mutlaka işine yarayacağına ikna olduğundan bu seçeneği satın almayı uygun görecektir. Fayda, maliyet analizleri çerçevesinde alıcıların dikkatini çekmek, satış rakamlarını da arttıracaktır. Bundle kampanya nedir? Faydaları nelerdir? Diye sorulduğunda; hedef kitlenin dikkatini çekmek ve satın alma kararlarını yönlendirmek diye cevap vermek hiç yanlış olmaz. Ürünlerin bu yöntemle öne çıkarılması satın alma oranını da yükseltecektir.




Bundle Kampanya Çeşitleri Nelerdir?

Belirli ürün grubunun veya aksesuarların bir araya getirilerek, kampanyalı fiyatlarla satışa sunulması en yaygın uygulama şekillerinden biridir. Yılbaşı için kuru yemiş alışverişine çıkan bir müşteri için tüm çeşitleri içeren bir paket hazırlamak hem dikkatini çekmek açısından hem de hepsini bir arada uygun fiyata alma açısından satış şansını artıran bir yöntem olacaktır. Ürünleri tek tek arayıp bulmak yerine hepsi hazır halde ve daha uygun fiyata satın almayı tercih edeceklerdir. Bu nedenle ürünlerin birbirini tamamlaması satış sansını daha da arttıracaktır.
Bir koleksiyonun tüm ürünlerinin bir arada uygun fiyata satışa sunulması da yöntemlerden diğeridir.
Çoklu kombo paketler yine alışveriş hacmini arttıracaktır. ''Bir alana bir bedava'' veya ''bir alana diğer ürün yüzde elli indirimli'' gibi kampanyalar da müşterilerin ilgisini çekmekte ve ürünü ön plana çıkarmaktadır. Genelde böyle promosyonlar tüm alıcıların oldukça dikkatini toplamakta ve ihtiyacı olmadığı halde uygun fiyatı nedeniyle tercih edilmesine neden olmaktadır. Diğer bir yöntem ise belirli bir alışveriş sepeti tutarına göre seçimin müşteriye bırakıldığı uygulamalardır. Süpermarketlerin satış hacmini arttırmak için uyguladığı bu yöntem başarılı sonuçlar doğurmaktadır.

Bundle kampanya nedir? Faydaları nelerdir? Sorularının cevabı hem alıcı hem de satıcı için fayda sağlamak olmalıdır.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #BundleKampanya
  • #BaskılıPromosyon
  • #KurumsalPromosyon